7 jednostavnih načina da odećom prikrijete višak kilograma

Evo nekoliko modnih saveta koji će vam pomoći da odaberete garderobu koja će prikriti višak kilograma na stomaku.

Foto: plusssizeall.net Foto: plusssizeall.net

Mnogim damama upravo je područje oko struka kritična zona na kojoj je vidljiv svaki gram. Na svu sreću, postoje brojni trikovi pomoću kojih će vaš višak kilograma biti manje vidljiv ili gotovo neprimetan.

Odaberite pravi model farmerki
Jedan od najboljih saveta, kad je reč o prikrivanju jastučića oko stomaka, je da pažljivo birate kroj farmerki. Iako su farmerke niskog struka uvek u modi, one su namenjene srećnicama s ravnim stomakom. Ako niste među njima, bilo bi vam pametnije da se klonite takvih modela. Umesto toga, odaberite model s višim strukom koji će sakriti vaš stomačić. To će vam pomoći da zakamuflirate zonu koju ne želite da istaknete.

Haljine na preklop
Haljine i uopšte sva odeća na preklop odličan je izbor za žene koje imaju problema s viškom oko stomaka. Ako niste sigurni u to, isprobajte bar jednom i uverićete se da je reč o pravom malom modnom čudu. Haljina na preklop prekriva kritične delove tela i lepo ističe siluetu ženskog tela.

Duge i lepršave majice
Duge i lepršave majice spas su za žene koje pokušavaju da sakriju višak oko stomaka. Na svu sreću, ponuda takvih modela u prodavnicama je zaista bogata pa verujemo da ćete pronaći barem jednu po svom ukusu. Tunike takođe predstavljaju dobar odabir, naročito za svečanije prilike. U svakom slučaju, ako želite da sakrijete svoj stomačić, izbegavajte uske i pripijene majice i birajte lepršave materijale i modele.

Češće nosite kardigan
Široki kadigani i tzv. “oversize” jakne odličan su izbor za prikrivanje stomačića i to iz jednog jedinog razloga – jer ih možete ostaviti otkopčane, da slobodno padaju. Na taj način će vaš višak oko stomaka biti prikriven i manje uočljiv.

Majice sa spuštenim ramenima
Majice sa spuštenim ramenima i/ili širokim rukavima odlično će odraditi svoj posao kad je reč o prikrivanju viška oko stomaka. Naime, kod takvih majica struk nije izražen pa višak oko stomaka nije tako uočljiv.

Rastegljivi materijali
Odevni komadi od rastegljivih materijala ponekad mogu dobro da 'odrade posao' kad je reč o prikrivanju viška kilograma. Jedini trik je u tome kako ih nosite. Helanke su odličan primer, a možete ih kombinovati s tunikom koja će prekriti višak oko stomaka.

Nosite veš za oblikovanje
Iako veš za oblikovanje nije najseksi stvar na svetu, žene s viškom kilograma ga obožavaju, i to s razlogom. Takav veš će vas utegnuti i na taj način prikriti stomačić. Naročito je odličan izbor za posebne prilike u kojima je potrebno nositi svečane haljine koje ističu figuru.

(Izvor: zena.hr)