Print this page

RECEPT: Napravite marokanske palačinke!

Zapišite ovaj recept, ukusnije palačinke sigurno niste probali.

0 comment
foto: Printscreen/Youtube foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 250 g finog, pšeničnog griza
  • 40 g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica instant kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 500 ml tople vode
  • 1 kesica praška za pecivo

 

Priprema:

U blender ubacite griz, brašno, šećer, so i kvasac. Dodajte toplu vodu i izmiksajte. Zatim, dodajte i prašak za pecivo i miksajte još par sekundi. Testo prespite u plastičnu posudu i ostaviti da "miruje" 30 minuta.

Tiganj namažite sa malo ulja i zagrejte. Nakon toga sipajte kutlaču testa i pecite na uobičajen način. Odmah pošto sipate testo, trebalo bi da se pojave mehurići.

Pecite oko minut - dva, samo sa jedne strane. Palačinke se ne peku sa druge strane. Kada se testo potpuno "osuši", palačinke su gotove.

Gotove palačinke ne ređati jednu na drugu, nego pored. Tradicionalno se Baghrir služi uz mešavinu otopljenog putera i meda. Možete služiti i uz džem, krem, otopljenu čokoladu, marmeladu...po ukusu!

Prijatno!

 

Stil/Coolinarka