Print this page

Neodoljiva čokoladna bomba: Bez jaja, mleka i putera i prljavih sudova

Moguće je napraviti i dobar desert i bez putera, pa čak i jaja i mleka. O, da! Mnogi skeptici su probali ovo čokoladno savršenstvo i prosto se oduševili ukusom.

0 comment
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Poznato je koliko puter znači kao sastojak kada su u pitanju torte i kolači. Pogotovo ako se meša sa čokoladom. Ipak, moguće je napraviti i dobar desert i bez putera, pa čak i jaja i mleka. O, da! Mnogi skeptici su probali ovo čokoladno savršenstvo i prosto se oduševili ukusom.

 

Sastojci koji će vam biti potrebni su sledeći:

  • 1 ½ šolja brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kašika ulja
  • 1 šolja vode
  • preliv od čokolade

Priprema:

Uzmite pleh u kome ćete peći tortu. Sipajte brašno, kakao, šećer i sodu bikarbonu. Dobro izmešajte i napravite tri udubljenja. U jedno sipajte sirće, u drugo vodu, a u treće ulje. Polako izmešajte viljuškom. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 35 minuta na 180 stepeni. Izvadite, ostavite da se malo prohladi, a potom prelijte otopljenom čokoladom ili drugim frostingom po želji.

Uz ovu kombinaciju odlično se slažu višnje ili maline, pa ukoliko imate neko pakovanje u zamrzivaču,  iskoristite ga na ovaj način. 

Izvor: blic.rs