Ljudina: Zdravko Čolić poklonio stan ratnom vojnom invalidu iz Sarajeva

O ovom gestu, ali i samom Čoli stanovnici Sarajeva imaju samo riječi hvale.

Jedna on najboljih zvijezdi na Balkanu Zdravko Čolić poklonio je prijatelju, ratnom vojnom invalidu stan u sarajevskom naselju Grbavica.

O ovom gestu, ali i samom Čoli stanovnici Sarajeva imaju samo riječi hvale.

 

Čola je u Sarajevu bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, kako tvrde Sarajlije, Zdravko je odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.

Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cijela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga sjeća.

Osim stana, pjevač je u Bosni, u mjestu Hadžići, posjedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pjevačka zvijezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola.

Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mjestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželio da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.