Doktorka Slađana iz Kraljeva UZELA ODMOR pa otišla u Novi Pazar da pomogne kolegama u borbi sa koronom (FOTO)

"Ja ću svoj odmor da koristim kako želim"

Foto: Facebook Foto: Facebook

Korona virus i dalje besni i priprema nove juriše na ceo svet, pa oni koji su prvi na udaru, medicinski radnici, pod stalnim su rizikom. Dok su neki ostali u svojim bolnicama radeći posao koji i inače rade, ima i onih koji se dobrovoljno prijavljuju i odlaze u žarišta, a dokaz za to je doktorka Slađana Petrović Ćika iz Kraljeva.

PROČITAJTE JOŠ KO ŠIŠA KORONU, PROVOD NE SME STATI: Posle fajronta u 23h Beograđani sedaju u kola i nastavljaju provod U OVIM GRADOVIMA

U nadi da će da unese barem malo nade i vere među ljude u ovim sumornim vremenima, Slađanina ćerka Bogdana odlučila je da sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podeli hrabar gest njene majke koja radi u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu.

 

Slađana, specijalista anesteziologije s reanimatologijom, odlučila je da se pridruži svojim kolegama u nemilosrdnoj borbi i ode u jedno od najvećih žarišta korona virusa u našoj zemlji - Novi Pazar. Iako se već ranije dobrovoljno prijavljivala da ode tamo, to nije bilo moguće, pa je vođena Hipokratovom zakletvom, umesto strahom, uzela godišnji odmor i juče se pridružila pazarskim kolegama.

PROČITAJTE JOŠ Dr Ana Gligić upozorava i na ovaj način PRENOŠENJA VIRUSA: "Još od Italije je jasno da se virus prenosi I OVAKO - da su se svi ljubili i pljuvali ne bi moglo da se zarazi toliko ljudi"

"Ja ću svoj odmor da koristim kako želim"

- Zbog organizacije službe u kojoj već radi nije bilo mogućnosti da ode, a prijavljivala se i za Beograd i za Kragujevac i za Novi Pazar. Kada su se stekli uslovi, ona nije pozvana. Onda je rešila da uzme godišnji odmor i sama na svoju ruku ode u pomoć našim, pre svega, prijateljima, a onda i kolegama. Ona je još dok sam ja bila u osnovnoj školi dežurala po 48 sati preko vikenda u Novom Pazaru, jer su bili u deficitu s anesteziolozima i tada je ona, a i cela naša porodica stekla prijatelje za ceo život. Nije mogla da dozvoli da se bore sami. Otišla je u pomoć svojim koleginicama iz Kraljeva dr Tatjani Petrović i dr Oliveri Šiljkovic koje su isto anesteziolozi - kaže za "Blic" njena ćerka Bogdana Ćika, takođe, lekar.

Oni koji poznaju doktorku Slađanu znaju da reč "strah" ne postoji u njenom rečniku, pa je, kako naš narod kaže, išla glavom tamo gde drugi ne bi mogli nogom, te ih nije iznenadio ovaj gest doktorke.