Šta nam donosi Venera u Devici od 8. oktobra do 8. novembra 2015. godine: Pravi trenutak za ljubav

Venera u Devici ume da bude divna, obzirna prema drugima, uslužna, ljubazna, skromna... Ove jeseni ona donosi ljubav osobama sa podznakom u Biku i Devici, ali i...

Foto: wallpaperup.com Foto: wallpaperup.com

Venera, planeta ljubavi, dobitaka, mala sreća kada se u natalu nađe, donosi probirljivost u izboru partnera, kao nesvesnu težnju za savršenstvom u ljubavi, što nas često čini nezadovoljnim.

Ovo je Venera koja je najčešće obazriva u ljubavi i često rezervisana ili pak preterano čulna. Ona ume toliko da analizira ljubavnu vezu, da nalazi mane i slabosti, da zbog toga postane i nezadovoljna u ljubavi. Ove osobe su ili jako oprezne kada biraju voljenu osobu, ili koristoljubive.

Često biraju kome će pokloniti svoju ljubav i mada ne prekidaju lako ljubavne i prijateljske veze, kada to učine umeju da bude veoma hladne. Proračunata Venera u znaku Device donosi ljubav ili dobitke sada najviše zemljanim znakovima (Biku posebno, da pokaže da im je najviše stalo do materijalne strane...). Osobe s takvom Venerom često će i bez objašnjenja prekinuti vezu, ne interesujući se da li će i koliko takav potez povrediti osobu sa kojom su bili bliski; udaljiće se bez svađe, posebno kada imaju Merkur u Vagi.

Veneri u Devici su mrske svađe, ona ne voli grubost i agresivnost. Osećanja oprezno pokazuje, kontrolisana je, uzdržana često. Ako je u napetim aspektima (Venera od Saturna),  osoba koja je ima biće u stanju vas ostavi i prekine dugogodišnje prijateljstvo ili ljubav, da prođe pored vas čak i bez pozdrava, okrećući glavu, delujući hladno, pa čak i okrutno ne sećajući se svega onog dobrog i lepog što je a tom osobom doživela i koja je pokušavala godinama da je razume i pomogne (često osobe sa Venerom u Devici nemaju srećno detinjstvo).

Ponekad se pod uticajem ove Venere teško zaboravlja, i ako je neko povredio osobu koja je ima i natalu - ona ume veoma da se razočara, pati i da teško prašta, bez obzira na to da li je to bilo slučajno. Da bi bila srećnija i zadovoljnija sobom trebalo bi da nauči da prašta i zaboravlja, da nauči da treba da da drugima šansu da objasne svoj postupak, da razjasni situaciju, kako situacija ne bi ostavila negativan trag.

Često će birati prijatelje prema onome što znaju ili koliko po njoj vrede, jer one nastoje da u ljubavi i prijateljstvu imaju i neku korist, a ne samo bliskost. Opet, ima i onih koji će u ljubavi izabrati one kojima treba pomoći, koji su "gubitnici", koji su slabije osobe od nje...

Ova Venera ume da bude i divna, obzirna prema drugima, uslužna, ljubazna, skromna, puna ljubavi prema životinjama o kojima ume dobro da brine. Ako je pod dobrim uticajima drugih planeta (posebno Merkura) ona može dati talenat za književnost, dizajn, za unutrašnje uređenje, arhitekturu, kao i za psihologiju.

Dobar izbor za nju je medicina, farmacija, veterina... Voli čistoću, red, zdrav način života; vodi računa o ishrani, zdravlju, higijeni u domu, u kome često ne samo da je sve na svom mestu, nego sve odiše dobrim ukusom i smislom za perfekciju.

Venera u Devici u konjukciji sa Mesecom

Odgovara joj da je partner sličan njoj, umeren, neko ko ima sličnu prirodu njenoj. U braku često ima neslaganja i hladnoće, kritičnosti koja može da udalji partnere jedno od drugog...

Otuda nije retkost da dođe do razočarenja u ljubavi. Dok je Venera u Devici osećanja će biti smirena, davaće se često i odmereno, promišljeno. Ali, dok je Merkur dispozitor ove Venere u Vagi partnerski odnosi će biti od velikog značaja. Sada se ide više na dogovor, kompromis, usaglašavanje. Partnerska komunikacija je ključ.

Venera u Devici ućiće u konjukciju sa Mesecom u noćnim satima (oko 22 do ponoći). Tada će pojačati osećanja, kao i potrebu za ljubavlju, ali kako će ući i u kvadrat sa Saturnom u Strelcu biće pojačanog preispitivanja, kod nekih vraćanja u prošlost (čemu će pomoći i retrogradni Merkur u Vagi). Nekima će doneti zahlađenje ili udaljavanje u odnosima, drugima povećanu sumnju, posesivnost ili problem u ljubavi generalno od 8. do 13. oktobra 2015. godine.

Na finansijskom planu mogući su gubici, a kada je o raspoloženju reč moguća je melanholija, nostalgija, kod nekih i nedostatak radosti... Od 14. do 18. oktobra Venera u Devici će biti u opoziciji sa Neptunom u Ribama, što često može dovesti do ulepšavanja stvarnosti, ljubavnih iluzija, zaljubljivanja, ali takvih koje vode u obmane. Na finansijskom planu moguće su prevare. Budite pažljivi u kupovini i čuvajte predmete od vrednosti.

Venera u Devici će od 21. do 24. u biti u trigonu sa Plutonom u Jarcu i tada će nekima doneti ljubav, senzualnost, požudu. Istovremeno, biće u konjukciji sa Jupiterom od 23. do 27. oktobra (ovo su najpovoljniji dani za početak neke veze). Na finansijskom planu neki će proći i više nego dobro. To su pre svega oni kojima je ova konjukcija u 2, 5, 8 ili 11. kući.

Od 27. oktobra do 8. novembra Venera u Devici će biti u konjukciji sa Marsom u Devici, što je povoljno vreme za zajednički rad. Ako na taj način koristite ovaj aspekt, onda ćete se međusobno dopunjavati. Merkur u Vagi je do 2. novembra, te ćete moći dobro da se dogovarate i usaglasite želje. Od 2. novembra Merkur ulazi u Škorpiju te pazite da ne dođe do svađa.

Takođe, ovo je vreme kada se do ljubavi dolazi na poslu ili pri obavljanju neke usluge. Do ljubavi možete u ovom periodu da dođete i dok šetate kućnog ljubimca, nešto radite oko njega... Ako veza započene između 21. i 27. oktobra,  nadajte se dubokim osećanjima.

Najviše sreće u ljubavi stiže osobama sa podznakom u Biku i Devici, pa zatim Ribama (isto u podznaku). Oni koji imaju Veneru u natalu u: Devici, Biku i Jarcu - imaće više sreće, ljubavi ili poboljšanje na finansijskom planu u ovom periodu.

Astrolog: Svetlana MilenkoviĆ-Filipović

Izvor: lovesensa.rs