18. maja CVETNI MESEC će se pojaviti na nebu : Otkrijte šta vašem znaku donosi moćan pun Mesec u znaku Škorpije

Horoskop za Cvetni Mesec, odnosno pun Mesec u Škorpiji! Vreme je da odblokiramo energiju, skinemo lance prošlosti i pročistimo svoja osećanja...

Foto: Pinterest Foto: Pinterest

18. maja u 23 i 11 časova očekuje nas posebni pun Mesec u Škorpiji. Na ovaj "Cvetni Mesec" trebamo početi da tečemo i rastemo! Otkrijte više o energijama ovog posebnog punog Meseca kao i prognoze za svoj znak!

Pun Mesec ima način na koji potiče naša najdublja osećanja. Ali na pun Mesec u Škorpiji, osećanje koje izražavamo samo su vrh ledenog brega.

To je zato što ovaj fiksni vodeni znak mora imati stvari kontrolom – a to često znači skrivanje neurednih, komplikovanih emocija. Na kraju, emocije Škorpije intenzivnije su od većine, tako da je prirodno plašiti se da ih ne nadvladavaju.

 

Šta znači ovaj pun Mesec u Škorpiji? 

Ipak, sva ta zaključana energija mora negde otići. A sa teškom koncentracijom planeta u Biku ovog punog Meseca, najverovatnije ćemo je osetiti u našim telima. Konjunkcija Sunca i Merkura usklađuje nas sa porukama naših pet čula – tako da ako smo potisnuli naša istinska osećanja o nečemu, može se pojaviti fizička nelagodnost ili bol kako bi privukla našu pažnju. Srećom, iskustva poput joge, masaže ili plesa mogu nam pomoći da pronađemo oslobađanje. 

Ugađanje takođe može biti dobro za dušu – sve dok materijalne stvari držimo u njihovoj ispravnoj perspektivi. Ako ne, konjukcija Venere i Urana (takođe u Biku) mogla bi poljuljati naš svet, prisiljavajući nas da ponovo odredimo prioritete. Naše vrednosti i želje upravo sada prolaze kroz radikalnu promenu pa ako se držimo nečega što više ne želimo ili ne trebamo, vreme je da se rešimo toga. 

Uostalom, Škorpija je zainteresovana samo za osnovne stvari. A sa vladajućom planetom Plutonom u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu (dugoročni aspekt koji se usavršava u 2020. godini), izazvani smo da odbacimo nepotreban teret u našim životima kako bismo mogli posvetiti svoje ograničeno vreme, energiju i resurse stvarima koje stvarno važne. 

To bi moglo značiti postavljanje čvršćih granica – i vođenje nekih teških razgovora. Srećom, trougao između Saturna/Plutona i Sunca/Merkura pruža poverenje koje nam je potrebno da stojimo čvrsto na zemlji i utelovimo naše najdublje istine. Ipak, sa Marsom koji je sada u super osetljivom Raku, želimo nastaviti sa oprezom, jer njegov kvadrat sa Chironom može izazvati strahove od odbijanja, što nas tera da se branimo. Sukobi i konfrontacije mogu očistiti put ozdravljenja, ali samo ako ih pažljivo rešavamo.

Sa Neptunom i čvorovima u tačnom aspektu ovog punog Meseca, lako se zavaravati u uverenju da smo iznad svega toga. Ali, istina je da većina nas još ima nekih nedovršenih poslova za koje se treba pobrinuti pre nego što zaista možemo to da prevaziđemo – i energetski smo podržani u tome.

Rituali ili simboličke akcije koje sada preduzimamo mogu nam pomoći da oprostimo, izrazimo zahvalnost i napokon otpustimo. Na ovaj "Cvetni mesec" trebamo početi teći i rasti! 

Čitajte dalje o svom znaku i saznajte više o energijama ovog punog Meseca. 

Horoskop za pun Mesec u Škorpiji u maju 2019. godine:

 

Škorpija

Promenili ste se … ali pokušajte to objasniti ljudima koji su vam najbliži; još uvek se pokušavaju povezati na isti stari način, dok ste vi u sebi potpuno druga osoba. 

Ali nemojte biti brzopleti i kidati veze, jer možda još uvek postoji način za ponovno povezivanje. 

Strelac 

Sanjate o tome da napustite vaš posao? Još je ipak prerano – barem dok ne dobijete bolji uvid kako to učiniti. 

Za sada, raščistite prostor u rasporedu kako biste otkrili svoj skriveni talent ili tajnu strast.

Jarac

"Kreativna kontrola" – to lepo zvuči? Ali nije tačno ono što mislite.

Imati izvornu ideju je odličan početak – ali kako bi je u potpunosti oživeli, na kraju ćete se morati predati i pouzdati se u kreativni proces.

Vodolija

Održavajte vatru – trebaće vam da vas održi fizički, mentalno, emocionalno i duhovno dok prolazite kroz neke duboke unutrašnje promene.

Sada se pojavljuju novi uvidi vezani za vaš istinski poziv i put služenja u svetu.

Riba

Lako je izgubiti se u vlastitoj struji svesti.

Razmislite o tome da se pridružite zajednici koja pruža podršku ili usvojite novu filozofiju ili način života koji vam se čini smislen.

Ovan

Žanjete ono što ste posadili. Uložili ste krv, znoj i suze u svoju karijeru i te će investicije uskoro početi donositi plodove (ako već nisu).

Samo se setite mda vratite svoje dugove – još bolje, platite ih unapred!

Bik

Koja je vaša opsesija? Naša kultura šalje mnogo razgranatih poruka o onome što treba da želimo u životu – ali samo vi znate šta vas zapravo uzbuđuje.

Ako nešto ne odgovara vašim najdubljim željama, slobodno recite "ne hvala".

Blizanci

Više goriva za vatru – kada radite i živite na ovom nivou intenziteta, potrebno je mnogo da bi vaš motor radio! Ipak, ovaj tempo možda neće biti zauvek održiv.

Uskladite svoju strast sa pragmatizmom kako biste izbegli izgaranje.

Rak

Obećanje je obećanje. I jednom kada ste se obvezali, ne možete se povući … čak i kad je jasno da je vreme da nastavite dalje.

Ali imate samo toliko vremena i energije da vas niko neće kriviti ako ga počnete trošiti selektivnije.

Lav

"Ponos i radost": Ako moramo pogađati, tako misle vaši članovi porodice o vama. Već ste ih dovoljno impresionirali – zar nije vreme da počnete sprovoditi lični smisleni cilj?

Razmotrite kakvo nasleđe želite da gradite.

Devica

Verujemo u vašu viziju i jasno je da i vi to činite. Više nego bilo koji drugi znak, uspevate da budete i idealista i realista.

Sve što vam je potrebno je dobro osmišljena misija kako biste privukli više navijača za vašu stvar.

Vaga

Ovaj pun Mesec naziva se "Cvetni Mesec …" i upravo sada, sve dolazi na svoje mesto!

Ali neko, negde, bi se mogao žrtvovati za to. Ne zaboravite zahvaliti – i vratiti.

Izvor: Atma