Šta se zapravo dogodilo u vrtiću u Rači: Devojčica (2) greškom druge vaspitačice popila asepsol

Flašica u kojoj je bio asepsol, a ne voda, a koju je popila devojčica (2) u vrtiću u Rači, našla se na pogrešnom mestu, nemarom jedne od vaspitačica.

Foto: Nebojša Raus / RAS Srbija Foto: Nebojša Raus / RAS Srbija

Kako "Blic" saznaje, vaspitačica iz druge smene oštetila je flašu u kojoj je bio "asepsol", a ostatak ovog sredstva za dezinfekciju sipala je u plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće.

Do zabune, koja se na sreću nije završila kobno, došlo je između radnih smena u vrtiću.

 

- Vaspitačica iz prethodne smene nije javila, niti obeležila tu flašicu kako bi ostali znali da je unutra hemijsko sredstvo. Nedostatak komunikacije je umalo doveo do tragedije u vrtiću - kaže "Blicov" izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim navodima, vaspitačica je flašu "asepsola" slupala, što praktično znači da je ovo hemijsko sredstvo već bilo presipano, s obzirom na to da se najčešće prodaje u plastičnoj ambalaži.

Devojčica se nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici i nije životno ugrožena.

Jeziv slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj.

Podsetimo, misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dala flašicu da pije. Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju "asepsol", koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.

Roditelji devojčice su podneli prijavu policiji da se utvrdi sled događaja i odgovornost za nemar zaposlenih u vrtiću.

Izvor: blic.rs