ZAGRLIO JE BRATA BLIZANCA U INKUBATORU I VRATIO GA U ŽIVOT: Ovo je ČUDO, ni doktori nemaju objašnjenje (FOTO)

Dilan je bio težak malo više od 900 grama, a njegov brat Deinol oko 850.

Foto: Printscreen/Facebook Foto: Printscreen/Facebook

Kada su se rodili pluća su im bila nerazvijena pa su hitno bili prebačeni na odeljenje intenzivne neonatalne nege u bolnicu Rojal Bolton.

 

bolnici su proveli 14 nedelja kada se Dilanovo stanje poboljšalo i roditelji su ga odveli kući, ali je njegov brat Deinol i dalje disao pomoću aparata. Nakon što je njegov brat otišao iz bolnice, Deinolovo stanje se pogoršalo. Lekari su roditeljima Hani Zimunji (28) i ocu Haviju (40) rekli da se pripreme za najgore, jer Deinol neće preživeti. Ipak, kada su roditelji došli u bolnicu s Dilanom i stavili ga pored njegovog brata koji je bio u lošem stanju, sve je krenulo na bolje. Nakon samo pet minuta nivo kiseonika mu se povećao. 

Image may contain: 1 person, sleeping, baby and text

 Foto: Facebook

Otišli su sa Dilanom kući i dogovorili se sa lekarima da će ovakvo druženje ponoviti opet za dva dana. Nakon što je ponovo proveo neko vreme uz brata u inkubatoru, Deinolu se stanje popravilo. Majka Hana smatra da je Dilan svojom blizinom i dodirom spasao život bratu blizancu. Vratili su se za dva dana, u dogovoru sa lekarima, a Deinolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno da diše. 

 

U bolnici je proveo sedam meseci, još uvek dobija kiseonik, ali postupno mu smanjuju dozu jer mu pluća jačaju.

Ne postoji naučno objašnjenje za tako naglo i neočekivano poboljšanje zdravstvenog stanja, ali poznato je da dodir pomaže, a zagrljaj ima učinak kao tableta protiv bolova.

Image may contain: indoor

Foto: Facebook

- Nismo to očekivali, kao ni lekari i medicinske sestre. Zaista je čudo. Svojim zagrljajem mu je spasio život. Bilo je to predivno posmatrati, kao da svima žele da nam kažu da nikada nije trebalo da ih razdvajamo. Ta veza između blizanaca zaista postoji - rekla je majka blizanaca koji su napunili godinu dana.

Izvor: Kurir/Daily mail/Foto: Printscreen/Facebook