Osetila na svoj koži BES današnjeg društva: Nataša je ostavila bebu i izašla u provod samo 5 DANA POSLE POROĐAJA

Zbog ovog postupka neki su je kiritikovali dok su je drugi podržavali... 

Foto: Natalia Deksbakh Foto: Natalia Deksbakh

Sve majke na svetu imaju neki svoj sistem vaspitavanja dece. Taj sistem se nekad u potpunosti slaže sa klasičnim nepisanim pravilima roditeljstva, ali nekad i znatno odstupa od njih. 

Međutim, ukoliko odstupite od takvih aršina javno, lako se može desiti da se susretnete sa velikom brojem ljudi koji ne misle isto kao i vi. 

Tako se nadavno na meti kritike naška jedna majka, Nataša Harding, koja je po mišljenju korsnika društvenih mreža "prerano izašla u grad" nakon porođaja.

 

Ona je svoju bebu ostavila samu sa dadiljom kod kuće kad je imala svega pet dana, dok je ona sa mužem izašla u provod. 

- Možda zvuči malo grubo, ali nisam mogla da dočekam da imam nekoliko sati za sebe, verovatno zato što sam znala da život sa dvoje dece neće biti mirna plovidba. Morala sam da uzmem malo slobodnog vremena. Kada je Leksi imala pet dana, moj suprug Pol i ja otišli ​​smo u lokalni pab za parove, a ćerku smo ostavili sa bebisiterkom od poverenja - kaže Nataša. 

Ona je bebu ostavljala oko tri puta nedeljno kod kuće kako bi uspela da dobije više vremena za sebe. 

- Moj porođaj je trajao svega 50 minuta i fizička sam se osećaka dobro. Trenirala sam i počela sam de se oslobađam od stresa. Verujem da me je ovaj potez učinio boljim roditeljem. Svakom ko kritikuje moje odluke imam da poručim sledeće: "Zašto žene moraju da ostanu sve vreme kod kuće sa bebom - pita se Nataša. 

Ona smatra da joj je ta tajna tehnika pomogla da bude bolji roditelj.

- Moj moto je uvek bio "Biće sve u redu". Verujem da sve žene treba da rade ono što je ispravno za njih. Ne bih osuđivala mamu koja ostaje kod kuće i zato nije u redu da mene neko osuđuje. Biti roditelj može biti sveobuhvatno i tako je lako zaboraviti na svoju drugu polovinu - kaže Nataša.

Nataša navodi da je najvažnije da se o deci brine dobro

- Žene ne bi trebalo da se osećaju pod pritiskom da ostave svoju bebu ako nisu spremne. Dobra briga je ključ - bilo da su to prijatelji, članovi porodice, dadilja ili vrtić. Ako ne možete da verujete osobi kojoj ostavljate dete, nećete se moći opustiti - smatra Nataša Harding.

Izvor: Glossy