Tata koji retko gubi: Đoković od kada je postao otac osvojio 20 titula

Ovaj mali drugar je moj najdragoceniji trofej! Ne postoji bolji način da završim dan nego sa mojom porodicom - poručio je Novak držeći fotografiju sa sinom Stefanom.

Foto: SantaBanta Foto: SantaBanta

U TRENUCIMA dok se igra sa sinom Novak Đoković oseća veću radost nego kada pobeđuje najveće rivale. Stefan Đoković 21. oktobra puni dve godine, a već je dovoljno stasao da tati pravi društvo na treninzima, u vožnji bicikla, na masaži, tokom oporavka posle mečeva... 

Otkako je postao otac, Novak je osvojio 20 titula i bio neprikosnoveni broj jedan. Mališan plave kose mu je u prethodne dve sezone bio glavni izvor inspiracije i motivacije, a vreme provedeno sa njim cenio je više nego bilo koji trijumfalni pohod na velikim turnirima. 

- Ovaj mali drugar je moj najdragoceniji trofej! Ne postoji bolji način da završim dan nego sa mojom porodicom - poručio je Đoković, uz fotografiju na kojoj podiže sinčića visoko u vazduh.

Ona mu je draža u porodičnom albumu nego slike sa završnih ceremonija dok podiže pehare. Od trenutka kada se supruga Jelena porodila, Novak na prvom mestu za sebe kaže da je otac i muž, a onda teniser.

- Roditelji, širom sveta! Ovo je najlepši, najteži, ali i najvažniji posao koji imamo u životu - nijedan turnir nije toliko bitan koliko momenti kada roditelj uči sina da vozi bicikl ili se igra sa njim u prirodi.

Dok Stefan raste, ponosni tata takođe evoluira. Kao čovek i kao igrač. Na 160 mečeva koje je odigrao kao otac, svetski broj jedan izgubio je tek 12. A dobio je neprocenjivo životno iskustvo i uspeo da napravi savršeni balans između privatnog i poslovnog života.

USPESI OD 21. OKTOBRA 2014.

- Neprikosnoveni broj jedan

- Kompletirao grend slem

- Osvojio 20 titula

- Proglašen za najboljeg sportistu sveta

BILANS NA TURNIRIMA

2014. 10-0, 2 titule

2015. 82-6, 11 titula

2016. 56-6, 7 titula

Ukupno: 148-12, 20 titula 

SPEC. VN U KRUGU velike četvorke, samo se Rafael Nadal još nije skrasio: Đoković ima Stefana, Marej je početkom godine dobio ćerkicu Sofiju Oliviju, a Federer ima dva para blizanaca, devojčice Šarlin Rivu i Milu Rouz, odnosno sinove Lenija i Lea.

Pin It

Izvor: Novosti