NJEGOVA DECA IPAK ODRASTAJU DRUGAČIJE Novak Đoković otkrio šta je sinu i ćerki gotovo zabranjeno, a većina Srba to praktikuje i NIJE DOBRO

Novak Đoković je svetski teniski šampion i njegov život oduvek intrigira.

FOTO: PROMO FOTO: PROMO

Iako na računu ima milione, a isto toliko fanova, on je oduvek prilično prizeman i tradicionalan, a takav je i u vaspitanju svoje dvoje dece – Tare i Stefana koje ima sa preduzetnicom Jelenom Đoković. Novak često govori o roditeljstvu, ali jedna detalj je isplivao tek sada.

 

Naime, Novak smatra da u svemu treba biti umeren pa su tako igrice na tabletu, kao i televizija u njegovom domu – retkost. A mnoga istraživanja u Srbiji pokazala su da deca danas odrastaju uz tablete i telefone.

 

 

– Nismo isključivi po tom pitanju, ali trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga retko uključujemo. Ne možemo da ignorišemo činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korišćenje tehnologije ima dosta prednosti kada se uporedi život pre i posle nje. Eto, na primer, vaše dete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na izvesno vreme da zaboravi na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane postoji opasnost od stvaranja zavisnosti pa treba biti oprezan. Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, van kuće. Kada si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, pre ili kasnije, završiš ispred televizora. Kada si u prirodi, ona se sama za sve postara – smatra Novak Đoković.

 

Novak i Jelena Đoković obožavaju da slobodno vreme provode u Srbiji, a poslendje iskustvo im je bilo, malo je reći, nezaboravno.

 

– Vodili smo ih ja jedno seosko imanje, gde su upoznali ljude koji su majstori svog zanata. Bili su tu metlar i žena koja se bavi tkanjem, a domaćin, koji je sa skoro sedamdeset godina izuzetno vitalan, zajedno sa još pedesetak mališana proveo ih je kroz svoju farmu domaćih životinja. Deca su bila oduševljena – ispričao je osnivač Fondacije Novak Đoković.

Izvor: Blic