Ljubavna bajka Brene i Bobe: Zavoleli smo se od prvog trenutka

Ljubavna priča Lepe Brene i Slobodana - Bobe Živojinovića počela je 1986, a oboje kažu da su imali utisak kao da je sudbina udesila da se sretnu baš tada.

Boba i Brena | Foto: Z. Lončarević | Zena.Blic.rs Boba i Brena | Foto: Z. Lončarević | Zena.Blic.rs

Ljubavna priča Lepe Brene i Slobodana - Bobe Živojinovića počela je 1986, a oboje kažu da su imali utisak kao da je sudbina udesila da se sretnu baš tada.

- Kad sam srela Bobu, dopala mi se njegova spontanost i iskrenost i znala sam da kao i ja nema mnogo vremena za gubljenje, jer su naše karijere tada bile u zenitu. Rekla sam sebi - sad ili nikad! Sećam se, upoznali smo se posle premijere prvog dela filma „Hajde da se volimo“ u Domu sindikata. Upoznao nas je Raka Đokić. Sećam se da sam davala intervju za „Ilustrovanu politiku” i da me je Raka sa novinarkom zaključao u kancelariju da možemo normalno da pričamo. U neko doba je Raka ušao sa Bobom i upoznao nas. Zagrlili smo se iako se ranije nismo upoznali, bar ne u ovom životu, ali osetili smo ono što ne dožive svi, lepotu susreta i energiju jaču od svega - priča Brena.

PORODICA

Dobar roditelj rano osamostali decu
- Smatram da deca treba da se na vreme odvoje od roditelja kako bi se međusobno volela, poštovala i naučila da žive samostalno. Ne smeju biti prezaštićeni i ušuškani i već sa 16 ili 17 godina trebalo bi da rade prve posliće i nauče da cene novac. Naši sinovi su dobri momci, a Filip i Stefan već žive u Americi, dok Viktor još nije spreman za odvajanje. Verujem da smo Boba i ja dobri roditelji jer smo uspeli da ih lepo vaspitamo - ispričala je Brena.

Boba se s osmehom na licu i očima punim sjaja priseća tog susreta i zaljubljenosti koju je osećao.

- Brenu je trebalo još ranije da upoznam jer smo hteli da je angažujemo da peva na teniskom turniru, ali je Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, izvrdao pravdajući se da ona ima mnogo obaveza. Ali zaista jeste tako, ona je stalno nastupala. Kad smo konačno stigli do upoznavanja, Brena je prišla i rekla mi: „Gde si ti svih ovih godina?” To je bio sudbinski susret, a prvih par meseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletim se iz Ibice u Cirih, dođem da bih je video - ispričao je bivši teniski šampion. 

Direktan prenos svadbe

Kad su prvi put ugrabili priliku da vežu sedam ludih i nezaboravnih dana u Brizbejnu, u Australiji, njihova ljubavna veza postala je javna. Njihove zajedničke fotografije mogle su se videti na naslovnim stranama svih časopisa koji su se bavili njihovom vezom. Interesovanje za Breninu i Bobinu vezu nije jenjavalo sve četiri godine njihovog zabavljanja, tako da je njihovo venčanje opisivano kao atrakcija veka, a izdata je VHS kaseta pod nazivom „U ime ljubavi”, što je do tada bilo nešto neuobičajeno.

Popularni supružnici su u svoju brak preneli ono što su usvojili u svojim roditeljskim domovima - međusobno poštovanje, uvažavanje i bezgranično poverenje jedno u drugo. U tom duhu su vaspitali i svoje naslednike Stefana (22) i Viktora (16), kao i Bobinog sina iz prvog braka, Filipa (29), kojeg je pevačica prihvatila kao rođenog sina.

- Vredi ulagati u porodicu i negovati je. Decu smo usmeravali da nađu svoj put, koji im je negde rođenjem dobrim delom i određen, i to i dalje činimo, da znaju da ćemo za njih tu biti uvek. Filip ima svoju majku i nisam se trudila da mu budem mama, ali jesam da mu činim dobro i da uz mene ima mir i bude srećan sa svojim ocem i braćom.

I nevolje i sreća

- Bilo je svega za dvadeset i dve godine braka i četiri godine zabavljanja, ali uvek ponavljam kako se sigurno ni za koga ne bih udala da se nisam udala za Bobu. Nije lako sa mnom, ali nije lako ni sa muškarcima s ovih prostora. Teško je kada se spoje dve energične i vrlo samostalne ličnosti. I tek kada želite da prekinete sve, deca i razni znakovi pored puta opomenu vas. Moram da priznam kako su nas osim emocija i osećaja pripadnosti porodici spojile teške stvari poput smrti roditelja, kidnapovanja deteta. Prošli smo mnoge teške situacije i to je našu vezu učinilo znatno stabilnijom. Kada je dobro, svi vas vole i prijatelji su vam, a kada je teško, tek tada znate ko vam pruža reči utehe - rekla je Brena.

Najbolji partneri

Zajedno sa suprugom ona je pokrenula i biznis, te danas važe za vrlo moćne privrednike, a njihova produkcija Grand koju vode sa Sašom Popovićem za regionalnog lidera u tom domenu. Privrženi jedno drugom Boba i Brena su prevazišli najveću nedaću koja ih je zadesila kada im je 2000. otet sin Stefan. Višednevna agonija je okončana srećno jer je dečak vraćen roditeljima. O teskobi i užasu koji su prošli pevačica i bivši sportista pričali su sasvim otvoreno samo sa retkima.  

- Ljudi sa Balkana često kažu da se po njihovom životu može napisati roman. To iskustvo je samo naše i s njim smo se izborili na vrlo specifičan način, po kome, ipak, može da se napiše knjiga - rekla je Lepa Brena.

Boba Živojinović je uz suprugu danonoćno bio i kada je imala zdravstvene probleme i muke sa trombozom, i od tada još češće putuju i odmaraju se daleko od javnosti. Legendarni teniser je slikovito opisao svoj recept za srećan brak rekavši da uz ogromnu ljubav koju neguju već 28 godina i poštovanje, tolerancija zauzima ključnu poziciju.

- Od svojih roditelja sam naučio da su supružnici u problemu kao dva čoveka koja vuku jedno uže svako na svoju stranu. I da uvek jedan mora da pusti da bi uže ostalo celo i da se ne bi prekinulo. E tako opstaje svaki brak, pa i moj sa mojom Beki - kaže Boba.

(Zena.Blic.rs | Delarda Popović)