Đoković: Ne želim da propustim odrastanje dece zbog teniskih rekorda

Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja

Foto: Fonet Foto: Fonet

Novak Đoković je veoma otvoreno govorio o poznim teniskim danima i sada već čuvenoj trci tri najbolja igrača na planeti u kojoj su sem njega Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Reč je o nadmetanju ko će iz verovatno najboljeg teniskog trougla ikada imati najviše osvojenih grend slem titula, kada se podvuče crta i sada već veterani budu penzioneri.

 

Sve češće se upravo i govori o tome da u će ta trka ostaviti u tenisu Federera, Nadala i Đokovića i više nego što bi želeli pomenuti igrači, samo da bi bili najbolji. Međutim, srpski as je poručio da ne želi da žrtvuje porodicu i zdravlje zarad rezultata.

"Da li je to bitnije od vremena koje provedem sa porodicom? Da li je bitnije od zdravlja ili nečeg sličnog? Ne, nije. Prolazim kroz proces i potpuno sam, stoprocentno, iskren i otvoren prema vama. O svemu sam pričao sa ženom, sa roditeljima i braćom, jer sam želeo da čujem šta oni misle. Trenutno se, privatno i profesionalno, nalazim u specifičnoj situaciji",kazao je Đoković za "CNBC" i dodao:

"Otac sam dva anđela i vreme koje provedem sa njima je posebno. Ne želim da protraćim to vreme i onda da se u nekom trenutku života osvrnem na prošlost i vidim da nisam bio tu tokom najbitnijih trenutaka njihovog odrastanja".

Da li Novak može da zamisli život bez tenisa?

"Da i ne. Mogu da ga zamislim jer se ne plašim da ostanem bez njega. Osećam se srećno zbog dosta drugih stvari, ali kažem i da ne mogu da ga zamislim jer čak i kada ne budem profesionalni teniser i dalje ću biti uključen u taj sport",ističe Đoković.

 

On je otkrio i planove za budućnost.

"Želim da imam svoju tenisku akademiju i da prenesem svo znanje koje sam stekao ljudima oko mene i novoj generaciji srpskih tenisera", dodaje Novak.

Podsetimo, tridesetdvogodišnjak iz Beograda je na US openu morao da preda meč osmine finala Stenu Vavrinki zbog prevelikih bolova u ramenu.

"Nekada moramo da žrtvujemo određene stvari. Nekada jednostavno postoje stvari koje smo dugo radili, ali više ne funkcionišu", odgovorio je Novak na pitanje o tome kako podnosi teške trenutke u karijeri.

Izvor: Novosti.rs