Ostaviće vas bez teksta: Zagonetka o vašem ocu i majci!

Ova mozgalica će vas oduševiti, a radi se o godini u kojoj su rođeni vaši otac, majka i vi. Pročitajte o čemu se radi i aktivirajte svoje male sive ćelije, pa podelite ovu zabavnu mozgalicu s drugima.

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Evo jedne zanimljive i zabavne mozgalice koja se ovih dana vrti po internetu. Ostavlja bez teksta, a radi se o godini u kojoj su rođeni vaši otac, majka i vi. Pročitajte o čemu se radi i aktivirajte svoje male sive ćelije, pa podelite ovu zabavnu mozgalicu s drugima.

Vaš otac će da ima toliko godina koliko "iznosi" vaše godište, onda kada vi budete imali onoliko godina koliko "iznosi" njegovo godište. Na primer, uzmimo da ste vi osamdeset i drugo godište, odnosno da ste rođeni 1982. godine.

Istovremeno uzmimo da je vaš otac pedeset i treće godište, tj. da je rođen 1953. godine. Vaš otac će, ukoliko naravno bude živ, imati tačno osamdeset i dve godine onda kada vi budete imali pedeset i tri godine.

Isto važi i za majku! Uzmimo da je vaša majka rođena 1957. godine. Kada vi budete imali pedeset i sedam godina, vaša majka će da ima sedamdeset i dve godine. Naravno, ukoliko ste svi živi u to vreme. 

Proverite sami i uverite se.

Izvor: atma.hr