NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BOŽIĆ: Dok zadnji badnjak gori, slušaj srce što ti zbori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celoga života.

Badnji dan se proslavlja 6. januara, dan uoči Božića, a deo božićnih običaja jeste i da svojim prijateljima uoči Badnje večeri pošaljemo čestitku za zdravlje, ljubav i sreću.

Foto: kurir.rs Foto: kurir.rs

Badnji dan i Božić su nerazdvojni, ne samo zato što dolaze jedan posle drugog, već i zato što se dopunjavaju shvatanjima i običajima koje narod vezuje za njih. Evo nekih čestitki koji se šalju na ovaj veliki praznik:

- Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje, da ljubav vam bude najlepši san, želim vam sve najlepše na Badnji dan!


- Ako je pahulja sreća - želim ti planinu belu! Ako je ljubav kap vode - želim ti reku celu! Ako je uspeh zvezda - želim ti nebeski svod! Ako je prijatelj brat, i ti si meni rod! Neka ti ovaj dan donese sve što u ovu poruku staje i nema među nama večno prijateljstvo traje! Srećan ti Badnji dan!

- Dok badnjaci vaši gore do božićne divne zore, u božićnoj lepoj noći pozdrav će vam ovaj doći, puno zdravlja, blaga, sreće i srećno vam Badnje veče!

- U dalekom gradu u zimskoj noći Isus spasitelj otvori oči. Od radosti i sreće anđeli zapališe sveće, a jedan od njih reče: "Srećan Božić i mnogo sreće! Lepog li jutros jutra, a još lepše biće sutra, sveto drvo kuću krasi, nek se vidi Srbin da si, okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri prsta, daruje nam pravoslavlje, ljubav, radost, sreću, zdravlje, svako dobro, miran san neka donese Badnji dan.

- Neka badnjak, sveto drvo, udovolji mojoj želji - da u sreći i veselju žive moji prijatelji!

- Neka vam od Badnjeg dana sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje. Da vam SREĆA, ZDRAVLjE I LjUBAV budu kao najlepši san i sve najbolje neka ti donese ovaj BADNjI DAN!

- Noćas usni divan san, s mirom slavi Badnji dan, nek ti radost kroz dom teče s mirom slavi Badnje veče! Nek ti srećom dom zablista na rođenje Sina Hrista!

- Bog te čuva sa svih strana - od planina do Jadrana pratili te božiji znaci "SREĆAN BOŽIĆ I BADNJACI", još ti želim mnogo toga i svu milost iz Ostroga. Hristos se rodi!


- Dok zadnji badnjak gori, slušaj srce što ti zbori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celoga života.

- Zazvoniše zvona stara sa crkava i oltara, molimo se Hristu Bogu za napredak i za slogu. Običaji žive davni, a mi Srbi pravoslavni tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Tako bilo, tako biće, Srbin slavi i slaviće, pravoslavljem duša diše, kada tamjan zamiriše. Neka nam je vera čvrsta, krstimo se sa tri prsta, crkve svete da pravimo i gospoda da slavimo. Srećan Badnji dan!

- Ide Božić, idu dani sveti, da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnoga, da veseo teši žalosnoga, da se sretnik s nesretnikom druži, odbačenom da se ruka pruži, zavađeni svi da se pomire i da LJUBAV BOŽJU svetom šire,da dostojno dočekamo HRISTA i njegovi budemo zaista. SREĆAN BOŽIĆ!

- Kandilo nam mir mirise, dim tamjana dušu gali, ikona nam slogu piše, Badnjak iskru sreće pali. Dok se krstim Boga molim da mi čuva sve što volim. Međ voljenim vaše ime milo, sve vam zdravo i veselo bilo. Srećan Badnji dan i Božićni dani, Bog neka vas od lošega brani!

Autor: EPK