9 situacija u kojima je vazelin apslutno nezamenljiv: Uštedećete brdo para

Sjajna je zamena za mnoge, često preskupe proizvode

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vazelin se prvi put koristio još pre 150 godina i od tada je postao nezamenljiv u mnogim domaćinstvima. Ali, mnogi ne znaju na koje sve načine on može da se iskoristi!

Saznajte u nastavku:

  

1. Uređivanje obrva

Ako su vam se obrve "raščupale" i ne možete da ih ukortite, jednostavno na njih nanesite malo vazelina i očešljate ih četkicom za obrve. Bićete oduševljeni!

2. Meke i duge trepavice

Većina žena nije zadovoljna prirodnom dužinom trepavica, ali i u tome može da vam pomogne vazelin. Odlična je i jeftina zamena za skupe serume i ulja. Koristite četkicu od stare maskare kako biste svako veče na trepavice naneli malo vazelina. Za kratko vreme bi trebalo da uočite prve promene.

3. Piling za telo

Pomešate vazelin sa šećerom i eto vam najjeftinijeg, a tako dobrog pilinga!

4. Skidanje šminke

Ako vam je ponestalo mleka za čišćenje, šminku možete da uklonite i maslinovim uljem ili vazelinom bez imalo muke.

5. Uklonite žvaku sa odeće

Ako se žvaka zalepila za vašu odeću, uklonite je vazelinom. Nanesite malo vazelina na žvaku i njegova ulja će razgraditi žvakaću gumu. Ostatke iščupajte ili očistite nožem.

 

6. Piling za usne

Laganim pilingom usana i područja oko njih uklonićete mrtvi, neželjeni deo kože. Dobar je trik naneti vazelin na četkicu za zube i lagano trljajti usne - neželjene mrlje će nestati, a usne će biti meke i sveže. 

7. Krema za telo

Vazelin možete koristiti kao hidratantnu kremu za telo, pogotovo na delovima gde se koža najčešće suši i gde najčešće dolazi do zadebljanja – na primer, na laktovima.

8. Podloga za parfem

Vazelin će pomoći da miris parfema duže ostane na vašoj koži. Na mesta na koja nanosite parfem, najpre namažite tanki sloj vazelina i zatim poprskajte.

9. Umesto flastera

Kako biste izbegli stvaranje žuljeva, na ključne tačke namažite vazelin pre nego što obujete nove patike ili cipele.

Izvor: Stil