Vladimir je šetajući Zemunom ispod kontejnera našao misterioznu kutiju, a kada ju je otvorio ČETIRI OKA SU GA GLEDALA IZ MRAKA

Vladimir P. iz Zemuna jedne decembarske večeri pošao je u uobičajenu šetnju sa svojim psom. Nije ni slutio da će se kući, umesto sa jednom, vratiti sa tri preslatke njuške.

Foto: Blic Foto: Blic

- Izašao sam da na brzinu prošetam psa, iskreno žurio sam da se što pre vratimo pošto je bilo veoma hladno. Međutim, pas mi se zaleteo u kontejner i počeo da kopa lišće i blato ispod njega, nisam nikako mogao da ga odvučem - priča Vladimir (29) za Blic.

 

Pokušavajući da svog ljubimca na vreme vrati kući prišao je bliže i video da on sve vreme njuška i kopa oko kartonske kutije koja je bila zaglavljena, gotovo ukopana ispod gradske kante za smeće.

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

- Kutija je bila dobro zatvorena selotejpom. Moj pas je njuškao, pa počeo da laje. Učinilo mi se da sam primetio neki pokret unutra, pa sam rešio da je otvorim - objašnjava mladić.

 

Kako kaže, kutija je bila toliko puta obmotana selotejpom da je jedva uspeo da ga skine, a kada mu je to pošlo za rukom imao je šta da vidi. 

- Dva para malih, sjajnih crnih očiju pogledala su me iz mračne kutije. Sledeće što sam osetio bio je smrad fekalija. Odmah sam shvatio da su u pitanju dva šteneta, da ih je neko zatvorio i tu ostavio, kao i da su zarobljena bila ko zna koliko dugo - priča Vladimir, dodajući da je primetio i da su mališani bili "zlokobno tihi", uprkos tome što su verovatno satima bili zatvoreni kao u grobnici, gladni, žedni, ostavljeni da uginu u ledenoj noći.

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

Srećom, mladi Beograđanin nije imao dileme - štence, tada jedva dva meseca stare, odveo je kući, gde ih je sa devojkom okupao, nahranio, a sutradan i odveo kod veterinara gde se suočio sa nizom novih problema.

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

- Oba štenca, devojčica koju smo nazvali Lusi, i dečak Proka imali su parvo virus, koji kod tako mladih pasa u ogromnom procentu dovodi do smrtnog ishoda. Od našeg veterinara su dobili terapiju, a onda je počela borba za život - kaže. 

Borba je trajala nedeljama, a prvi je na noge stao Proka. Nakon toga je i u rekordnom roku pronašao dom.

  

Ipak, sa malom Lusi je bilo malo teže.

- Jako dugo je bila loše. Jedne noći je toliko cvilela i plakala, kao dete, da smo je odveli u auto, zagrejali ga i tamo sa njom proveli noć, toliko se čulo da smo se plašili da će se komšije buniti - priča za Blic Vladimirova verenica Jelena, druga polovina ove akcije spasavanja. Ipak, i Lusi je pobedila sudbinu - prvo nečoveka koji je ostavio da ugine maltene čim je došla na svet, onda glad i hladnoću, a zatim i bolest.

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

Lusi je nađena ispod kontejnera u Zemunu

- Nismo mogli da verujemo da se oporavila nakon toliko muke. Ni veterinar nije verovao da će uspeti. Sada je gledamo koliko je živa i vesela i nismo sigurni da je to onaj isti pas - kroz smeh kažu Jelena i Vladimir.

Nažalost, Lusi u traženju doma nije bila dobre sreće kao njen brat i saborac Proka. Još uvek je kod svojih dobročinitelja, gde ipak ne može da ostane večno - imaju i oni svoja dva psa i mačku, a nikad se ne zna kada će naleteti nova životinjska duša kojoj će morati da pomognu.

- Tražimo dobar dom za Lusi. Ona sada ima puna tri meseca, potpuno je zdrava, vakcinisana, očišćena od parazita. IMi pokrivamo i troškove revakcinacije. Naravno, posle toliko muke, udomitelj će morati da potpiše ugovor o odgovornom vlasništvu, mi ćemo snositi troškove transporta, ali želećemo da vidimo gde će malena biti - ističe Vladimir.

*** Ukoliko želite da udomite Lusi, javite se ovom mladom paru na broj telefona 065 479 00 46 ili na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ***

Izvor: Blic