6 položaja u kojima vaš pas spava otkrivaju stanje u kojem se nalazi

Jako su interesantni načini kojima nam naši ljubimciva pokušavaju nešto "reći"...

Foto: Likemag.com Foto: Likemag.com

Ono što svaki dobar vlasnik psa zna je da pronikne u kompleksnu ličnost svog ljubimca. Od mrdanja repom, do tihog cviljenja - vlasnik poznaje svoju kucu u dušu.

Već smo upoznati da postoji toliko načina kojima nam naš pas pokazuje da nas voli, ali postoje dodatni fizički pokazatelji koje valja istražiti - a oni puno govore o ličnosti i navikama psa.

U uputstvu koje smo za vas napravili, u par slika ćemo vam pokazati najčešće poze u kojima psi vole da spavaju. Interesantno je to da psi koji žive van kuće i kućni psi imaju i različite poze za spavanje.AdTech Ad

1. Spavanje na strani

LittleThings/Maya Borenstein

Mnogi psi vole da spavaju na boku. Kako stručnjaci kažu, ovo je poza za odmor i mirovanje.

Ako vaš pas voli da spava ovako to znači da je vrlo zadovoljan i oseća se prijatno u svom okruženju, oseća se sigurno u sebe. I ako se desi da se naglo probudi i postavi se zaštitnički, ipak mu je drago što je u vašem društvu i ima ogromno poverenje u vas.

AdTech Ad

2. Sklupčana lisica

 
Little Things/Maya Borenstein

Ova poza je verovatno najčešća. Njihove šapice su udobno smeštene ispod tela, a rep je obmotan skroz okolo do njuške. Instiktivno vaš ljubimac održava svoju toplotu i štiti noge i njušku.

Psi koji spavaju u ovoj pozi su nežni, nisu agresivni i imaju blagu narav.

3. Super-štene

 
LittleThings/Maya Borenstein

Mnogi psi spavaju na stomaku, ali "super-štenci" su sigurno najslađi od svih. Sa svojim udovima raširenim i glavicama na zemlji i zgledaju kao da lete.

Ova poza im omogućava da se brzu podignu za slučaj da ih vi pozovete ili da skoče kada se probude.

Psi koji spavaju u ovoj pozi se lako motivišu i imaju super-energiju.

4. Lude noge

 
LittleThings/Maya Borenstein

Sigurno je da vam ova poza izgleda malo čudno, ali nema potrebe da brinete - ovo je pokkazatelj da je pas samouveren i siguran u sebe, a i da mu prija okruženje u kome živi.

Ovo ima smisla, jer spavanje na leđima je poza koja psa čini najranjivjim. Stručnjaci kažu da je iz tog razloga skoro nemoguće videti vuka kako leži na leđima dok je u svom prirodnom staništu.

Psi koji spavaju u ovom položaju su obišno vrlo opusteni i nezavisni.

5. Sklupčan na stomaku

 
LittleThings/Maya Borenstein

Ako vaš pas spava ovako veruje se da nije toliko opušten, pošto mišići još nisu dovoljno opušteni da bi utonuo u stanje dubokog sna - kažu stručnjaci.

Ipak, ne brinite - ovo ne znači da vaš ljubimac nije opušten dok je budan. Čak mogu biti energičniji, sa više avanturističkog duha, spremniji da reaguju.

Ove kuce su obično jako nežne, ali stidljive i bojažljive.

6- Onesvešćen

 
LittleThings/Maya Borenstein

Mnogi psi koji spavaju u kući izaberu ovaj položaj za spavanje. Kada pas reši da se što pre opusti i utone u čvrst san samo legne na leđa.

Ako je pas bio aktivan tokom dana, ili je potrošio dosta energije ili samo hoće malo da se rashladi spavaće na leđima.

Ako vaš ljubimac često spava u ovom položaju veruje se da se vrlo adaptira na postojeće i nove situacije, ali i da je vrlo siguran u sebe.

Pin It

Izvor: likemag.com

AdTech Ad