Print this page

Švaler torta: Raskošna poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Spoj tradicije i nezamenljivog, savršenog ukusa

0 comment
Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Spoj tradicije i nezamenljivog, savršenog ukusa

Sastojci za 3 kore: 

  • 15 belanaca,
  • 45 kašika šećera,
  • 300 g seckanih oraha,
  • 6 kašika prezli,
  • 3 kašike brašna.

 

Fil: 

  • 15 žumanaca,
  • 150 g šećera,
  • 2 margarina,
  • 150 g prah šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 500 ml mleka.

Priprema

Kore:

Napraviti 3 kore i to svaku posebno. Umutiti 5 belanaca sa 15 kašika šećera, dodati kašiku brašna i 3 kašike prezli, malo soka od limuna i na kraju 100 grama seckanih oraha. Pleh obložiti pek papirom, staviti smesu i peći 20 minuta na 150 stepeni. Tako napraviti 3 kore.

Fil:

Umutiti 15 žumanaca sa 150 grama šećera na pari. Ostaviti da se ohladi. Posebno skuvati 2 pudinga od vanile u 1/2 litre mleka, pa i to dodati ohlađenom filu. Umutiti 2 margarina sa 100 grama prah šećera i sjediniti sa ohlađenim filom. Sve dobro izmešati.

Filovati tortu. Premazati je filom i odozgo. Staviti šlag pre služenja.