Slovačka tajna dobrog zdravlja: Supa od belog luka ŠTITI od SVIH VIRUSA I PREHLADA! (RECEPT)

Supa od belog luka koja se služi u hlebu poznato je slovačko nacionalno jelo, ali se često jede i u Češkoj.

Supa od belog luka koja se služi u hlebu poznato je slovačko nacionalno jelo, ali se često jede i u Češkoj.

Najviše se sprema tokom zime jer beli luk štiti od virusa i prehlada. Često se u ovaj obrok dodaje narendani domaći kozji sir ili kuvano jaje, zbog čega daje osećaj sitosti. Recept za ovaj čudotvorni lek, podelio je Stil kurir.

 

 

 

Sastojci:

600 ml pilećeg bujona

600 ml obične vode

1 glavica belog luka

50 ml maslinovog ulja

sol i biber po želji

par listova peršuna

par kriški starog hleba

sir

jaje po želji

 

Priprema:

Zagrejte u loncu pileći bujon s pola litre obične vode.

Čenove belog luka zagrejte u maslinovom ulju na laganoj vatri.

Nakon 10 minuta sklonite s vatre.

Sameljite beli luk u koji ćete postupno dodavati toplo ulje.

Razredite tečnost sa 100 ml obične vode.

U zagrejani pileći bujon dodajte smesu od belog luka.

Posolite i pobiberite po želji, te dodajte peršun.

Kuvajte na laganoj vatri dok se ne sjedine svi sastojci.

Pri kraju kuvanja narendajte malo topljenog sira ili skuvajte razmućeno jaje.

Supu prelijte preko kockicama starog hleba koje ste prethodno tostirali u tiganju ili tosteru.

Ukrasite peršunom.