SLASNE SELJAČKE PEČENE TIKVICE SA JAJIMA: Brzo, lako, jeftino (RECEPT)

Ručak prste da poližeš...

Foto: ekuharica.com Foto: ekuharica.com

 

Sastojci

2 veće tikvice 

3 paradajza 

paprike 

so i biber po ukusu

malo  mirođije

70 g kačkavalja

50 g pavlake za kuvanje

2 jaja

Priprema: Operite povrće veoma dobro i isecite ga na kriške. Poređajte ga u posudu za pečenje podmazanu uljem, pod nagibom i u krug, ređajući redom tikvicu, paradajz i papriku.

Poređano povrće pospite solju, biberom, mirođijom i rendanim kačkavaljem.

U posebnoj posudi pomešajte umućena jaja s mlekom, dodajte pavlaku, a zatim i so i biber po ukusu.

Lepo sjedinite, prelijte jelo smesom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvor: Kurir/Bonapetit