Print this page

Ručak koji ublažava kiselost organizma: Ukusna namirnica na koju smo zaboravili! (RECEPT)

Na ovu namirnicu smo svi zaboravili, a za nju se kaže da su je jeli siromašni dok je ona lečila čak i one najbogatije.

0 comment
Foto: receptisrbija.wordpress.com Foto: receptisrbija.wordpress.com

Potrebno vam je: 1 glavica crnog luka, 2 crvene i 2 zelene paprike, 2 šargarepe, 500 ml tečnog paradajza, 300 g prosa, začin po ukusu, malo ulja, malo soli i bibera.

Iseckajte jednu glavicu crnog luka i prodinstajte je na tihoj vatri, zatim u vok dodajte i šargarepu. Kada luk postaje staklast dodajte crvenu i žutu papriku.

Proso dobro operite, ocedite pa dodajte u vok. Promešajte, a zatim dodajte tečni paradajz.

Nakon 15 minuta, dodajte začine (majčina dušica, peršun, so i biber).

Pustite da vri još par minuta pa sklonite sa ringle.

Proso je bezglutenska namirnica, izuzetno je jeftina namirnica a nutricionisti je preporučuju kao prvu namirnicu za bebe.

Proso je također alkalna žitarica, izuzetno se lako vari, a pri tome ne uzrokuje kiselost organizma.

Stručnjaci napomilju da ova namirnica pomaže kod problema sa pankreasom, anemijom, artritisom i deluje blagotvorno na nervni sistem.

Izrazito je bogata magnezijumom i gvožđem, a obiluje proteinima i vitaminima B kompleksa.

Pin It

 

Izvor: kurir.rs