Print this page

Recept za najbolju ovsenu kašu: proveren i brz

Ukoliko razmišljate kao da napravite ukusnu ovsenu kašu, isprobajte ovaj recept. Doručak će biti pravo zadovoljstvo.

0 comment

Zdrav i izbalansiran doručak jedan je od najvažnijih faktora izbalansirane ishrane i zdravlja. Jednostavan i ukusan recept za ovsenu kašu olakšaće vam izbor doručka. Pravi se brzo i jednostavno, a potrebno je samo nekoliko sastojaka.

 

Sastojci:

1 šolja ovsenih pahuljica

1 šolja mleka

1 šolja vode

osmina supene kašike košer soli

pola supene kašike mlevenog cimeta

1 supena kašika meda

Malo sečenih badema, svežeg voća ili kikiriki putera za posipanje ili preliv 

 

Priprema:

Izmešajte ovsene pahuljice, mleko, vodu, so i cimet u šerpi srednje veličine. Krčkajte nepokriveno na umerenoj vatri od 3 do 5 minuta dok se ne stvrdne, povremeno mešajući. Skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Podelite smesu u dve činije i poškropite svaku sa pola supene kašike meda. Dodajte željeni toping ili posipajte koštunjavim voćem i poslužite.

Izvor: Lovesensa