Print this page

Melem za stomak i dušu: Klin čorba po receptu naših baka

 Sirotinjsko jelo koje se spremalo u svakoj prosečnoj srpskoj kući

0 comment
Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nutricionisti savetuju da se klin čorba jede ako želimo da malo "očistimo" telo od teške hrane. 

Znači: jedan dan, za sva tri obroka jedite klin čorbu.

A evo i recepta:

  

Sastojci:

40 grama ulja ili masti
30 grama brašna
mevena paprika
beli luk po želji
1 L hladne vode
jaje (po želji)
so
biber

  

Priprema:

Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobije ugodnu svetlosmeđu boju.
Dodajte malo mlevene paprike, a ako volite nešto aromatičniji ukus, pre dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno naseckanog belog luka.
Polagano ulivajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudvice od brašna.
Dodajte so i biber po želji i promešajte.
Kada provri, kuvajte još 10 – 15 minuta na laganoj vatri, a po želji dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudi.
Gotovu supu poslužite uz hleb ili u nju dodaj knedle ili popržene kockice hleba.

Izvor: Opanak