DOMAĆICE IZ RUSIJE ZALUDELE SRBIJU ČUDNOM ZIMNICOM: Potrebno vam je samo 4 SASTOJKA, tamanićete je KAO LUDI (RECEPT)

Jedna od najčudnijih i najukusnijih zimnica koju možete pripremiti

Patlidžan u majonezu, Foto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube Patlidžan u majonezu, Foto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube

Ovaj neobičan recept je zaludeo celu Srbiju, a kada vidite kako se jednostavno pravi, zanemarićete naše tradicionalne ajvare i ostalo, plus je mnogo jeftinije.

Patlidžan u majonezu je jedna od najvećih ruskih delikatesa, evo kako da spremite ovu zimnicu:

 

Patlidžan, Majonezfoto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube

Sastojci: 

  • 400 g majoneza
  • 50 g sušenih pečuraka u prahu
  • 3 kg patlidžana
  • 1 kg crnog luka

Patlidžan, Majonezfoto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube

Priprema: 

  1. Patlidžan isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
  2. Dobro ocedite, pa propržite par minuta.
  3. Zatim u drugom tiganju propržite sitno seckani luk dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
  4. U posudi pomešajte luk, patlidžan, majonez i pečurke u prahu, pa sve dobro promešajte.
  5. Sipajte u sterilisane tegle, pa ih stavite u šerpu i sipajte vodu.
  6. Kuvajte par minuta posle ključanja, a kada se ohlade čuvajte u frižideru.

 

Pogledajte kako se detaljnije pravi:

Izvor: Espreso