Prvo privođenje zbog kršenja zdravstvenih propisa: UMESTO U KUĆNU IZOLACIJU OTIŠAO U KAFANU

Čovek iz Varvarina večeras je zbog kršenja naredbe o samoizolaciji od 14 dana koja mu je određena ranije danas, priveden na saslušanje

Čovek iz Varvarina večeras je zbog kršenja naredbe o samoizolaciji od 14 dana koja mu je određena ranije danas, priveden na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Kruševcu zbog krivičnog dela "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije".

  

Umesto u kućnu izolaciju, koju mu je odredila sanitarna granična inspekcija Ministarstva zdravlja po povratku u zemlju iz inostranstva, on je otišao u kafanu, javlja Tanjug.

Nakon saslušanja, tužilaštvo mu je odredilo nadzor policije u samoizolaciji, a krivičnu prijavu protiv njega podneće u redovnom postupku.

Za krivično delo "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije" zaprećena je novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora.

U Srbiji je večeras uvedeno vanredno stanje i svi srpski državljani će, ako dolaze iz područja zaraženih korova virusom, morati da budu u samoizolaciji - karantinu od 14 dana.

Podsetimo, tokom samoizolacije podrazumeva boravak u kući u trajunju od četrnaest dana. Pri tome su posete iz spoljnog sveta apsolutno su zabranjene, a preporučljivo je da tokom samoizolacije boravite u različitim prostorijama od ukućana, kao i da prostoriju u kojoj boravite dobro provetravate.