NAŠ POZNATI METEOROLOG UPOZORAVA: Stiže nam drastično zahlađenje, a u avgustu...

Promena stiže u noći četvrtak na petak

FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

I naredna dva dana se očekuju sunčana i sveža jutra na području cele Srbije, dok će maksimalna dnevna temperatura biti u porastu za nekoliko stepeni, i bila bi u granicama od 26 do 30 stepeni Celzijusa, u Beogradu oko 28, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Već u četvrtak popodne očekuju se kratkotrajni pljuskovi, koji će biti predznak promene vremena.

- Promena stiže u noći četvrtak na petak, kada stižu naoblačenje, zahlađenje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Ovakvo vreme zadržaće se tokom čitavog dana u petak - kaže Todorović.

 

Ujedno se očekuje i pad temperature od pet do sedam stepeni, pa bi u Beogradu u petak maksimalna dnevna temperatura iznosila 22 stepena Celzijusa.

Sveže vreme za ovo doba godine zadržaće se i za dane vikenda, a maksimalna dnevna temperatura iznosiće od 24 do 26 stepeni.

- Zasad nema najava o temperaturama preko 30 stepeni, zadržaće se umereno toplo sa temperaturama između 26 i 30 stepeni, što je oko proseka za ovo doba godine. Očekuju se povremene kiše i pljuskovi praćeni zahlađenjem i ovakav ritam zadržaće se do kraja jula meseca, s tim što će veći deo naredne sedmice biti pretežno sunčano i toplo - kaže meteorolog.

vremenska-prognoza-jul

*FOTO: PRINTSCREEN RHMZ

Govoreći o prognozi za avgust, kaže da nije izvesno šta nas čeka, ali da se očekuje da naredni mesec bude topliji od jula.

- Mislim da bi se zadržao sličan ritam promena: topli dani sa povremenim zahlađenjima i padom temperature na vrednosti oko 25 stepeni - navodi Todorović.