Aleksandar, kog je ljubavnica ubila tegom u stanu u centru Beograda, PROMENIO IME: U BiH tražen zbog UBISTVA, OTIMAO, VEZIVAO I MUČIO DEVOJKE

Okuka je više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva!

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Aleksandar Obadić (51), kog je ljubavnica Sanja R. (27) u subotu tegom nasmrt pretukla u stanu u Deligradskoj ulici u Beogradu, ranije se zvao Veseljko Okuka, zvani Oki. Okuka je više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva!

Okuka je najpre došao u žižu javnosti u Srbiji u oktobru 2009. godine kad je oteo i zarobio maloletnu M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice u stanu u Njegoševoj ulici u Beogradu. Nekoliko dana ju je mučio i zlostavljao, ali je devojka uspela da pobegne. Prestravljena i gola, ogrnuta samo peškirom i sa povredama po glavi nanetim kundakom poštolja, pobegla je u susednu Ulicu prote Mateje, gde je utrčala u zgradu i zalupala na jedna vrata.

 

Otvorio joj je sredovečni muškarac koji joj je pomogao i pozvao policiju.

- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole - ispričao je on tada.

Po dolasku patrole M. P. je ispričala šta je preživela, pa je Okuka uhapšen. Maloletnica je potom priznala u policiji da se bavi prostitucijom i da je došla u stan u Njegoševoj ulici na telefonski poziv da "radi". Međutim, Okuka ju je zarobio, tukao ju je i zlostavljao i danima joj nije dao da izađe iz stana, sve dok nije pobegla.

Pretresom Veseljkovog stana tada je pronađen pištolj, kao i kilogram različitih narkotika, zbog čega je, piše "Informer", bio osuđen na četiri godine zatvora.

Vezivao i suprugu, pa pobegao u Srbiju

Dok je Okuka bio pod istragom zbog ovog zločina, saznalo se da mu to nije prvi put da otima i maltretira žene. Ispostavilo se da je hapšen i u hrvatskom gradu Crikvenici u julu 2008. godine, jer je vezao i tukao nevenčanu suprugu 27-godišnju Riječanku. Kako su preneli hrvatski mediji, Veseljko ju je vezao konopcem u stanu kako bi sprečio da pobegne od njega. Ona je, međutim, uspela da se oslobodi, i pozove policiju, koja je ubrzo uhapsila Okuku i kod njega pronašla manju količinu kokaina.

Protiv njega je tada pokrenuta istraga i određen mu je pritvor do 30 dana, ali je, po svemu sudeći, odmah nakon izlaska na slobodu pobegao iz Hrvatske i obreo se u Srbiji. Zasad nije poznato da li je Veseljko osuđen u odsustvu zbog otmice u Hrvatskoj.

 

Poternica u Republici Srpskoj

Što se tiče poternice koju je Republika Srpska raspisala za njim, zna se samo da je tražen zbog ubistva počinjenog u Sarajevu još pre rata devedesetih, ali nema informacija koga je likvidirao i zašto.

Podsetimo, Okuku je u subotu ubila njegova ljubavnica Sanja R. (27) u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici tako što mu je smrskala glavu tegom od pet kilograma. Tokom uviđaja u stanu su nađeni kokain i gomila alkoholnih pića, a Sanja je tvrdila da ju je ljubavnik prvi napao, pa je počela da ga gađa čime je stigla. Navodno se nije sećala trenutka kad ga je usmrtila.

Potom se na saslušanju pred tužiocem branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.

Stastveni kockar, ima odraslog sina

Veseljko Okuka je podslednjih godina, pod imenom Aleksandar Obadić, živeo uglavnom u iznajmljenim stanovima u Beogradu, piše "Informer" pozivajući se na izvor iz istrage.

- Pored toga što je osvedočeni nasilnik i ubica, on je, prema našim saznanjima, i strastveni kockar. Verovatno se finansirao od nekog sitnog kriminala ili preprodaje droge. Ima odraslog sina s kojim nije u kontaktu - kazao je izvor.