Tragedija braće iz Čačka koji su preminuli od korone: "ŠEST PUTA SU GA VRAĆALI IZ DOMA ZDRAVLJA"

Rođena braća R.Đ. i S.Đ. iz Čačka, preminuli su od posledica infekcije korona virusa. Za samo deset dana, obojica su izgubili bitku sa virusom, a njihov otac je hospitalizovan u čačanskoj bolnici jer je i on zaražen Kovidom 19.

Smrt R. Đ. (36), koji je 1. jula preminuo u čačanskoj bolnici nakon što je primljen u veoma teškom stanju, poprilično je uzburkala javnost u ovom gradu.

Vest da je i njegov rođeni brat S. Đ. (26) preminuo u subotu u Beogradu od posledica infekcije korona virusom, nikog više nije ostavila ravnodušnim.

 

- Šest puta za pet dana R. Đ. su vraćali iz doma zdravlja. Prva dva dana su mu govorili da nema simptome, a onda naredna tri dana da nema testova. Preminuo je posle tridesetak sati u bolnici u koju je primljen posle pet dana odlazaka u dom zdravlja. Potvrđeno je da je bio Kovid pozitivan. Bio je moj drug, moj prijatelj, bio je momak koga su svi voleli - napisao je S.T. na Fejsbuk profilu preminulog R.Đ.

S.Đ. je tegobe dobio prošle subote, dan nakon što je sahranio brata R.Đ. Istog dana je u teškom stanju hospitalizovan u čačanskoj bolnici, a već sutradan prebačen na kliniku u Beogradu. Iako je u bolnici imao svu potrebnu negu, to, nažalost, nije bilo dovoljno mu lekari spasu život.

Kako saznajemo, samo dan pre sahrane R.Đ. njegov brat S.Đ. i otac su se testirali brzim testom, na nagovor poslodavca kod kojeg je Radoš bio zaposlen, i koji je finansirao test za ceo kolektiv. Ali, tada su obojica bili negativni.

S. Đ. je u Čačak došao krajem juna iz Čikaga, gde poslednjih godinu dana živi i radi. Naime, on je došao kako bi obišao grob majke koja je preminula pre šest meseci, jer u trenutku sahrane nije mogao da dođe iz SAD.