Slavicu tokom šetnje nešto ujelo, pa završila u Hitnoj: “Osetila sam ujed i ugledala dve rupice na nozi”

Za Slavicu iz Čačka se jedna obična šetnja obalom Zapadne Morave završila s odlaskom u Hitnu pomoć i to zbog ujeda glodara, koji se na području grada i ne dešavaju baš često.

– Šetala sam sa drugaricom pored Morave i onda smo sele na klupicu malo da odmorimo. Bile smo pored vode, ali ne baš ni preblizu. Imala sam japanke i osetila sam kako me je nešto ujelo, u prvi mah sam pomislila da je komarac. Videla sam na nozi dve rupice, a onda sam ugledala i krupnog pacova kako je pobegao dalje uz stepenice. Bio je sigurno veličine šake, dužine oko nekih 30 centimetara, kaže Slavica P. iz Čačka.

  

Nakon što je shvatila da ju je ujeo pacov, nije joj bilo svejdno. A nakon sugestije mladića koji radi u obližnjem kafiću otišla je u Hitnu pomoć.

Foto: Newslite 

– Uplašila sam se potencijalne zaraze, jer sam skoro imala jednu medicinsku intervenciju. U Hitnoj su mi očistili ranu i rekli da ujutru dođem u Dom zdravlja kako bih primila antitetanus, što sam i učinila. Posle su me poslali na odeljenje infektelogije, očistili ranu i sve ostalo što je potrebno, rekavši da će sve to da proprate, ispričala je Slavica.

 

Ona je rekla da su mnogi informaciju da ju je u gradu ujeo pacov prihvatili sa nevericom, ali kaže da nema razloga za strah jer se to zaista retko dešava.

– Nikog iz moje okoline nikada nije ujeo pacov, niti je neko čuo da se to nekom dogodilo. Ali, eto na mom primeru se vidi da je sve moguće. Ko se plaši, najbolje je da bude adekvatno obuven i onda zaista nema razloga za brigu, kaže ova Čačanka.

Izvor: B92