Rodila u 62. godini života: „Nikad nijesam gubila nadu“

Čitav svet je obišla vest da je Milva Mika Radulović iz prigradskog naselja Pažići kod Danilovgrada, nakon 36 godina braka rodila sina

Rodila u 62. godini života: „Nikad nijesam gubila nadu“ Foto: Slobodna riječ

Mileva Radulović iz danilovgradskog naselja Pažići u Crnoj Gori, je nakon 36 godina braka, kada je imala 62 godine, vantelesnom oplodnjom rodila sina Savu.

Naime, krajem februara 2007. godine, na vrata kabineta jednog poznatog ginekologa iz Podgorice, zakucala je jedna srednjovečna žena. Došla je da vidi kada bi mogla da se obavi jedna ultrazvučna kontrola trudnoće.

– Da li je u pitanju snajka ili ćerka, možda unuka? – upitao je doktor i dobio odgovor koji ga je začudio:

– Ne, u pitanju sam ja – sramežljivo je rekla žena, a zbunjeli lekar je odmah pristupio snimanju.

Poslednjeg dana u julu te godine, tačno u osam sati i 35 minuta, na ovaj svet je došao dečak težak dva kilograma i 600 grama, i dugačak 57 centimetara.

Čitav svet je obišla vest da je Milva Mika Radulović iz prigradskog naselja Pažići kod Danilovgrada, nakon 36 godina braka rodila sina. Svi su tada bili srećni što se ognjište Sretena Ćele Radulovića (69) ipak neće ugasiti.

Mali Savo sada ide u drugi razred osnovne škole, i u svakom pogledu je veliki miljenik njegove učiteljice Vere Ljumović.

- Želela bih da kažem i da poručim svim ženama koje su se našle u sličnom problemu, da je važno nikad ne posumnjati i nikada se ne predati, ne gubiti nadu. Ko veruje u čudo, čudo mu se i dogodi, a savremena nauka i medicina je otišla toliko daleko da u tome može mnogo pomoći – rekla je ova odvažna žena.

(Family.rs)