Ova devojčica ima samo dve godine, a ZAMRZNUTA "čeka" lek za svoju smrtonosnu bolest!

Pre donošenja odluke o isključivanju devojčice s aparata porodica je kontaktirala Alkor organizaciju koja je jedna od najvećih organizacija koja pruža uslugu kriogenog zamrzavanja

Foto: Facebook | Matheryn Naovaratpong Foto: Facebook | Matheryn Naovaratpong

Materin Noavaratpong (2) sa Tajlanda postala je najmlađa osoba na svetu koja je kriogenozamrznuta u nadi kako bi joj lekari izlečili tumor na mozgu.

Bolest joj je dijagnostifikovana kada su je roditelji, oboje lekari, prošle godine hitno odveli u bolnicu u Bangkoku nakon što se nije probudila.

Lekari su otkrili 11 centimetara dug tumor i operacijom uklonili jednu polovinu. Nakon operacije, roditeljima je rečeno da su šanse da se devojčica probudi iz kome vrlo male.

– Odlučili smo da se borimo protiv raka – rekao je njen otac Sahatorn Noavaratpong.

Sledećih nekoliko meseci devojčica je prošla kroz niz operacija tokom kojih je izgubila 80 odsto leve strane mozgda. Uprkos teškoj borbi, rak se proširio na celi mozak.

Pre donošenja odluke o isključivanju devojčice sa aparata porodica je kontaktirala Alkor organizaciju za produženje života. Reč je o jednoj od najvećih organizacija koja pruža uslugu kriogenog zamrzavanja.

Direktor organizacije, Ajron Drejk prihvatio je Materin kao pacijentkinju.

Nadali su se da će dvogodišnjakinja biti preseljena u njihovu bolnicu. Nažalost, njeno zdravstveno stanje iz dana u dan se pogoršavalo i dva dana pre predviđenog leta za SAD stavljena je na respirator, što je eliminisalo mogućnost putovanja avionom.

Zbog toga je tim bio prisiljen da proceduru obavi na Tajlandu pre slanja tela u Ameriku. Mozak devojčice izvađen je i uskladišten u rezervoar od nerđajučeg čelika ispunjenog tečnim azotom. Njeno telo je zamrznuto i u takvom stanju će biti do pronalaska leka i načina za njen potpuni opravak.

– Bilo je potrebno veliko logističko planiranje, ali mi smo vrlo zadovoljni rezultatima – izjavio je Ajron Drejk.

Materin otac poručio je da je telo njegove devojčice zamrznuto u Arizoni i čeka dolazak novih tehnologija.

(Family.rs | Izvor: Telegraf.rs)