O Ani iz Kragujevca bruji cela Srbija, a komentari su BRUTALNI "Njeno ime je nebitno, zvaćemo je rađalica. Plata od države? Za šta bre?"

Najnoviji podaci Zavoda za statistiku između, ostalog, pokazuju i da je u Srbiji dvaput više abortusa nego beba.

FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK

Neke opšte procene kažu da jedna žena prosečno ima 2,8 abortusa, dok je istovremeno prosečan broj dece po ženi 1,4. To nije ništa novo u zemlji u kojoj je namerni prekid trudnoće dugi niz decenija dominantni metod kontrole rađanja. Prema podacima poslednjeg reprezentativnog istraživanja modernu kontracepciju – pilulu i kondom koristi svega 21,5 odsto žena u našoj zemlji, dok se na metod prekinutog snošaja oslanja skoro dvostruko veći broj - 39,3 odsto žena.

  

Takva stopa abortusa je među najvišima u Evropi i svetu, pa se priče poput Anine uglavnom dočekuju sa oduševljenjem - osim kada je napadnu jer se drznula da rodi sedmoro dece.

Sve je počelo od vađenja stvari iz konteksta - vest o Ani Spasić koja je 16. januara ove godine donela na svet sedmo dete nije imala posebno puno odjeka, ali slika je, bez konteksta, uskoro počela da kruži Tviterom.

Tvit

TVIT FOTO: TWITTER

- Ova Srpkinja je pre nekoliko dana rodila sedmo dete. Da je država normalna, ta vest bi se emitovala, a ne nakazni rijaliti programi. Dobila bi orden i platu od države, a njen muž bolje plaćen posao. Svi krediti bi im bili plaćeni i izgrađen veći bolji dom. Svi bi znali njeno ime - glasio je tvit kojim je pokrenuta lavina.

  

Većina Tviteraša to je shvatila kao apel da se pomogne porodici, iako porodica Spasić ni u jednom trenutku nije tražila nikakvu pomoć, niti im je ona potrebna. I onda se otvorilo grotlo pakla koje možda najbolje i objašnjava zašto žene oklevaju da rode treće dete, čak i ukoliko ga žele i imaju mogućnosti za njega.

Tvit

TVIT FOTO: TWITTER

- Apsolutno me zabole guzica što ne zna za kontraceptivne pilule i što su oboje nesposobni da rade nešto drugo i obogate se. Ko im *ebe mamu. Apsolutno nas zabole za vaše kredite jer vas niko nije terao. Njeno ime je nebitno, zvaćemo je rađalica. Plata od države? Za šta bre? - glasio je komentra koji je pokrenuo celu stvar.

Krenule su da pljušte uvrede

KRENULE SU DA PLJUŠTE UVREDE

FOTO: TWITTER

Na stranu to što je Tvit prenesen van konteksta - uzmimo u obzir samo stavove prema bilo kojoj porodici sa sedmoro dece, i mogućnost da takvoj porodici zatreba pomoć - evo sa čime bi se susreli.

Komentari na račun porodice

KOMENTARI NA RAČUN PORODICE FOTO: TWITTER

Komentari na račun porodice

KOMENTARI NA RAČUN PORODICE

FOTO: TWITTER

Komentari na račun porodice

KOMENTARI NA RAČUN PORODICE

FOTO: TWITTER

Komentari

KOMENTARI

FOTO: TWITTER

Statistika, između ostalog kaže i da najveći broj žena sa dvoje dece prekida trudnoću u slučajevima da i treći put dođe do začeća.

Poslednji statistički podaci kažu i da u Srbiji živi oko milion i po porodica sa decom, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iz poslednjeg popisa stanovništva, najveći broj roditelja ima samo jedno dete, dok broj porodica sa četvoro, petoro i šestoro mališana, ne prelazi jedan procenat.

Izvor: Zena Blic