MALA VIOLINISTKINJA: Evo zašto svakoga dana svira u centru Beograda!

Ako ste ovih dana šetali Knez Mihailovom ulicom sigurno ste primetili devojčicu sa violinom, zastali, odslušali njeno muziciranje, a verovatno je i nagradili aplauzom ili sitnišem.

MALA VIOLINISTKINJA: Evo zašto svakoga dana svira u centru Beograda! Jovana Savić, mala violinistkinja iz Kneza | Foto: RAS Milorad Milenković

Ako ste ovih dana šetali Knez Mihailovom ulicom sigurno ste primetili devojčicu sa violinom, zastali, odslušali njeno muziciranje, a verovatno je i nagradili aplauzom ili sitnišem. A, da ste počeli razgovor s njom, Jovana Savić bi vam ovo ispričala.

Jovana svira kako bi skupila novac za novu, bolju violinu.

- Treba mi nova violina, za takmičenja. Dosad sam osvojila dva prva mesta na takmičenjima, a sredinom ovog meseca idem u Veronu na takmičenje - objasnila nam je Jovana ponosito.

Ona nastupa povremeno u Knez Mihailovoj ulici, inače je đak škole Vuk Karadžić, i muzičke Mokranjac.

Sa violinom se “druži” tri godine, a njeni profesori kažu da je veliki talenat.

- Rekli su mi da je odlična, pa sam odlučila da je podržim. Htelo je srce da mi prepukne kad je počela da svira na ulici, iako je to bila moja ideja. To je jedini način da kupi bolju violinu sa kojim može na takmičenja. Ova je koštala 500 evra, a malo bolja košta oko 1.500 evra - priča Jovanina mama Nina, koja je i sama završila muzičku akademiju.

(Izvor: 24sata.rs)