Doktorka pokazala KAKO IZGLEDA TESTIRANJE na Covid-19: "Ovo će vas sigurno ubediti da se pridržavate preporuka"

Ova ilustracija pokazuje kako tačno izgleda testiranje na Covid-19.

FOTO: PROFIMEDIA FOTO: PROFIMEDIA

Dr Džesika Park, klinička profesorka na Bejlor Univerzitetu u Teksasu, podelila je na Tviteru ilustraciju na kojima je prikazano kako se vrši testiranje na korona virus, nadajući se da će time dodatno motivisati ljude da preduzmu sve mere zaštite i pridržavaju se propisanih mera.

   

- Pogledajte koliko duboko moramo da gurnemo štapić kako bismo testirali na Covid-19. Zato bi bolje bilo da pratite zvanične preporuke i ostanete u kući - poručila je lekarka na Tviteru.

Slika je izazvala blizu 100.000 reakcija, a među njima se javilo i mnogo testiranih koji su potvrdili da je procedura veoma neprijatna.

Foto: Twitter/Printscreen

- Mogu da potvrdim da je ovo tačno. Testiran sam prošle nedelje, i pre nego što je prineo štapić, lekar me je upozorio rečima "Ovo vam se neće dopasti". Bio je u pravu. Test je bio negativan, ali svakako je bilo veoma neprijatno - napisao je voditelj Majkl Dženkins.

   

Glumac Rajan Sloun složio se sa njim.

- Morao sam da se testiram pre izvesnog vremena i tvrdim da mi je to najneprijatnija procedura koju sam ikada prošao u ordinaciji - kaže on.

 

Foto: Twitter/Printscreen

Podsetimo, u Srbiji je do 15 časova danas registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva korona virusa.

Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na konferenciji za štampu u Vladi Srbije saopšteno je da je još sedam ljudi preminulo od posledica korona virusa.