Bjelogrlić: “Ovo je udar na moju porodicu. Ko god da ste, nisam se uplašio”

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je na konferenciji za novinare da njegov sin Aleksej Bjelogrlić nije pobegao sa mesta nesreće prošle godine kada je izazvao udes u Karađorđevoj ulici u kome je motorista M. V. (39) zadobio lakše telesne povrede.

Foto: Story.rs/Zorana Jevtić Foto: Story.rs/Zorana Jevtić

Bjelogrlić je objasnio i da je njegov sin pomogao ranjenom motoristi.

“Moj sin jeste izazvao nesreću, to niko ne negira, ali nije pobegao i nije ubio čoveka. Naprotiv. Aleksej je pozvao hitnu pomoć, sve vreme bio uz povređenog čoveka, a kad je došao kući saopštio je šta se dogodilo, zatim se prijavio policiji. Nakon toga, otišli smo u bolnicu gde je bio smešten povređen čovek, on je bio zbrinut, tada je bilo sve u redu, danas je takođe sve u redu s njim, a mi smo ostali u odličnim odnosima sa porodicom”, izjavio je Bjelogrlić.

 

Pojedini mediji nedavno su objavili da je Aleksej povredio vozača motora, a zatim pobegao s lica mesta.

Naglasivši da je Aleksej pomogao povređenom čoveku, i da se nakon toga prijavio policiji, advokat porodice Bjelogrlić, Goran Draganić, rekao je da je protiv Alekseja Bjelogrlića pokrenut krivični postupak.

“Iako je pokrenut krivični postupak protiv Alekseja, nadležno tužilaštvo je postupilo u skladu sa zakonom, te su procenili da neće biti krivičnog gonjenja”, rekao je Draganić i objasnio da je primenjen princip oportuniteta i da je naredba javnog tužioca bila da se uplati oko 1.200 evra, a ne nikakva nagodba porodice Bjelogrlić sa povređenim čovekom.

Dragan Bjelogrlić je rekao da smatra da su tekstovi objavljeni 14 meseci posle saobraćajne nezgode objavljeni u trenutku kada je gostovao na tribini dnevnog lista Danas i govorio o stanju u društvu, posle gostovanja u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i kada izlazi druga sezona serije “Senke nad Balkanom”, preneo je N1.

Ocenio je i da je to udar na njegovu porodicu i poručio da se ne boji i dodao da se ne plaši medija i da je spreman na njihove provokacije.

On je dodao i da ima informacije da su spremljeni i tekstovi protiv njega, ali i njegove ćerke.

“Svestan sam da ja nisam ni prvi, ni poslednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ućutkavanja slobodmislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio”, poručio je Bjelogrlić.

On je citirao i lika iz jedne od njegovih serija: „Vi koji ovo radite mislite da je Srbija samo vaša. Zaje.ali ste ste, malo je i moja“, preneo je Danas.

Izvor: Nedeljnik.rs