POTVRĐENO JE, IMAM KORONA VIRUS: Đorđe David zaražen i ima PORUKU ZA SVE. OČAJAN SAM!

Đorđe David je na društvenim mrežama potvrdio je da ima korona virus.

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Đorđe David je na društvenim mrežama potvrdio je da ima korona virus.

Muzičar i član žirija "Zvezda Granda" završio je u bolnici zbog upale pluća. Zbog toga je podvrgnut testiranju na korona virus. On je sada na Instagramu poslao svima poruku.

"Nažalost... potvrđeno mi je upravo da imam COVID 19! Ne kapiram... Očajan sam. Virus će da prodje, ali ... Bolnica, pakao, kao da si u zatvoru ili vojsci. Ljudi... čuvajte se. Molim vas!", napisao je on na Instagramu.

   

Podsetimo, ovako je Đorđe David govorio dok je čekao rezultate testa na korona virus:

"Svi su me zvali, podržavaju, kolege iz benda isto tako, imamo grupe po kojima se pratimo, tu je Ivana Peters, naravno Marija, Snežana, Ana, Viki, Saša, Bosanac... Bukvalno svi su me podržali. Ja ću normalno objaviti na društvenim mrežama i da jeste i da nije, jer smatram da kao javna ličnost imaš vrstu odgovornosti da takvu stvari objaviš. Ja samo mogu da kažem da sam čovek od 191 cm, koji je ozbiljno u treningu i da me je upala pluća skrljala. Prema tome, ako je mene skrljala, koji sam u tom fazonu, koji ne puši, ne pije, ne drogira se i slično, mislim da ovi drugi, koji su malo mekaniji, treba da obrate pažnju i da ozbiljno shvate sve to.

Od novog korona virusa u svetu je do sada obolelo 472.762, a preminulo je 21.305 osoba, objavljeno je na portalu Worldofmeters.

U kritičnom stanju je 14.808 osoba, dok se od virusa oporavilo 114.749 obolelih.

Među aktivnim slučajevima, 96 odsto su oni koji imaju lakše ili srednje simptome i nisu životno ugroženi, dok četiri odsto ima tešku kliničku sliku.

U Kini, iz koje je virus počeo da se širi po svetu, od početka epidemije je obolelo 81.285 osoba, preminulo 3.287, a trenutno je obolelo 3.947 osoba.

Trenutno je najgora situacija u Italiji u kojoj je obolelo 74.386 osoba, a aktivno je 67.063 slučajeva i u kojoj je preminulo 7.503 osoba. Za njom slede SAD gde je obolelo 68.489 osoba, Španija (49.515), Nemačka (37.323), Iran (27.017), Francuska (25.233).